Her er ønskejobbene
Der er dem, der flytter til Lemvig, fordi de vokset op i kommunen, eller som kender og synes godt om egnen. Så er der dem, der aldrig har været i Lemvig, ikke kender det mindste til området, og som får arbejde og flytter til Lemvig. Og bliver bjergtaget.
Et godt eksempel på de sidste er parret Sarah Burmester og Christian Rasmussen. Begge er indfødte fynboer, uddannet i Aarhus – og har fundet ønskejob i Lemvig.
Første møde
Turen til Lemvig begyndte, da Christian søgte en stilling som geolog ved UNESCO Geopark Vestjylland i forsommeren 2021.
– Jeg havde aldrig sat en fod i Lemvig. Første gang i byen var til jobsamtalen. Og det i et værre regnvejr. Jeg måtte bogstaveligt talt løbe ind i bygningen for ikke at blive gennemblødt. En rigtig junistorm og regnvejr, fortæller Christian, smiler og ryster på hovedet ad den spøjse oplevelse.
Sarahs første møde med Lemvig er ikke mindre bemærkelsesværdig.
– Jeg så byen første gang, da vi kom her til med flyttelæsset. Det er sandt. Da Christian fik jobbet, og vi uden større problemer fandt en, hvad vi synes var en passende bolig, besluttede vi at slå til og flytte, fortæller Sarah.
Sarah
Mens Christian fik arbejde på normal vis, søgte en opslået stilling, var Sarahs vej til et job anderledes – men yderst opmuntrende.
Hun sendte – uopfordret – sit CV til Jobcenter Lemvig, der har programmet ”Partnerjob”. CV’et blev sendt fredag – og allerede mandag fik hun besked fra Jobcentret om, at CV’et var sendt videre til HR-afdelingen på Kystdirektoratet i Lemvig. Og de var interesseret i hendes kvalifikationer.
Jobsamtalen faldt fint ud. Hun fik en praktikaftale i hus fra midt november til midt januar.
– Det gik hurtigt. For mig overraskende. Bare fire dage – og så havde jeg kontakt med Kystdirektoratet. Det er fint, at Jobcenter Lemvig kender de lokale virksomheder godt og hurtigt henviser jobsøgere, siger Sarah – ikke uden overraskelse i stemmen.
Hun havde selv tænkt på et muligt job ved Kystdirektoratet, da Christian fik arbejde i Lemvig. Det er svært at finde job i Aarhus, hvor de boede. Så tanken om at flytte lå lige for.
Praktikaftalen er nu mundet ud i en projektstilling på fuld tid, hvor hun arbejder med bearbejdelse af data og modellering samt formidling om kystbeskyttelse.
– Kystdirektoratet er et perfekt match for mig. Jeg føler, jeg var inde i varmen fra dag ét. Jeg er med til at udvikle undervisningsmateriale til kommunale ansatte, der arbejder med sager inden for kystbeskyttelse, fortæller Sarah og fortsætter:
– Jeg bruger mine faglige kvalifikationer dagen igennem. Det er værdifuldt. At være kystteknikker og geolog passer fint sammen. Jeg er glad for det og har ikke et øjeblik fortrudt.
Christian
Som geolog ved UNESCO Geopark Vestjylland har Christian fået præcis den stilling, han så frem til. Her omsætter han sit ønske om at formidle videnskab og faglig indsigt til interesserede borgere.
– Jeg har plads til udvikling og selvstændigt arbejde og sætter nye projekter i gang. UNESCO er stor, og i deres regi åbner der sig mange muligheder. UNESCO vil udvikle geoparken til et besøgssted, fortæller han og fortsætter:
– Jeg arbejder med faglige analyser og undersøgelser ude i landskabet, samler viden, og formidler resultaterne til interesserede. Det, at finde gode formidlings- og informationsformer, er en spændende del af arbejdet.
Han er positivt overrasket over mødet med de mange lokale, der er engageret i Geoparken. De kommer med ideer og forslag og er med til at gennemføre projekter. Samarbejdet mellem Geoparken, kommunen, Kystdirektoratet og Århus Universitet er vigtigt og fungerer godt. Plus de mange andre samarbejdspartnere som lokale museer, borgerforeninger og lignende.
Fritid
Sarah og Christian er faldet godt til i Lemvig. De er taget vel imod over hele linjen. På arbejde, socialt og i fritiden. Ikke overraskende er de som geologer glade for aktiviteter ude i det fri.
– Vi har mødt mængder af mennesker, der er aktive lokalt, og vi har allerede gode kontakter med jævnaldrende, siger de samstemmende.
Fritiden går for Christians vedkommende med mange løbeture i landskabet. Og når der er lejlighed til det en tur i kajakken. Han er på vej ind i både løbe- og kajakklubberne i byen.
For Sarah handler det mest om at nyde naturen ved at gå eller sidde ved vandet. De to går ofte vandreture sammen. Hendes kreative side foregår nok mest inden døre. Blandt andet strikker hun.
Hvis der endeligt er noget der trækker ned, er det den ikke alt for gode offentlige transport og middelmådige togforbindelser ud i landet.
– Men Lemvig er virkeligt et fint lokalsamfund, hvor man støtter hinanden og holder sammen, siger de.