Natur og god skole

- fik familie til Lemvig-egnen

Fjord, hav, natur og ønske om at bo i en mindre by med gode forhold for børn fik Kim Ørum Rasmussen og hans kone, Dorte, til at flytte fra Øst- til Vestjylland, fra Galten til Klinkby. Endda uden at have fast arbejde på hånden. Det kom dog hurtigt. Kim fik job som teknisk supporter på Heta Brændeovne i Rom, mens Dorte fik job som pædagog i Ramme.

12 minutter til Aarhus centrum – men vi kom der aldrig!

Beslutningen om at flytte til Lemvig-egnen voksede frem over en periode. Flere forhold spillede ind. To faktorer gav udslaget. Klassestørrelser og naturen. Det sidste kendte Kim og Dorte udmærket og var tiltrukket af. De har gennem en årrække ejet et sommerhus i kommunen.
- Klasseværelser med 33 børn i Galten, mod ni-10 stykker i Klinkby. 33! Der kunne vi slet ikke se vores døtre gå i skole. Det andet var Galtens størrelse. Den blev for stor. Vi vil gerne del af et mindre lokalsamfund for at engagere os og lære nye at kende, siger Kim Ørum, der er vokset om ikke langt fra Skanderborg. Dorte er fra Lemvig-egnen.
- Vi tager del i bestyrelsesarbejde, skolen, lokale initiativer og fritidsaktiviteter, hvor vi investerer i vores børns liv. Det er for mig og os mere overskueligt og givende i et mindre lokalsamfund.
Han er uddannet automekaniker og arbejdede 21 år for det samme bilfirma i Skanderborg. Tiden til at prøve noget nyt var der, selv om begge egentligt var tilfredse med deres arbejde med gode forhold og muligheder for efteruddannelse.
Boligprisen spillede også ind. Galten ligger 20 kilometer fra Aarhus, og det har sendt kvadratmeterprisen på himmelflugt. Huset, de købte i Klinkby, var større, men de gav kun en tredjedel af, hvad vi fik for huset i Galten.
- Hvorfor bo og betale for at være i nærheden af en storby – når vi aldrig var der, selv om det kun tog 12 minutter til Aarhus centrum, spørger og svarer Kim retorisk og med et let træk på skulderen.

Chance og satse

- Udefra kan det måske se ud som om, vi flyttede med hovedet under armen. Vi sagde bare vores jobs op, solgte huset, så vi havde kun vores gamle sommerhus at bo i. Venner, kolleger og naboer i Galten rystede på hovedet og troede, det rablede for os, griner Kim.
- Vi havde dog allerede venner på Lemvig egnen. Sommerhuset kostede ikke meget at bo i. Og så var der det måske vigtigste argument for os. Naturen, landskabet og ikke mindst vand. Jeg dyrker alle former for sport på vandet. Sejler med lystbåd, motorbåd speedbåd, vandski og surfer, fortæller Kim. Lidt fodbold bliver det også til.

Heta Brændeovne

Kim var helt på det rene med, at han nok skulle helt til Holstebro eller måske endnu længere væk for at få et arbejde. Så galt gik det ikke. Gennem venner fik han at vide, at Heta Brændeovne i Rom søgte en medarbejder med teknisk snilde og indsigt til udviklingen af træpilleovn, der har mange avancerede tekniske funktioner.
- Jeg søgte og fik jobbet. Også selv om jeg startede helt blankt på brændeovne. Jeg blev lært op af kollega, der satte mig godt ind i al elektronikken. Det gik fint og er et godt bevis på det gode klima, der er på Heta. Hjælpsomme kolleger og en ledelse, der lytter og støtter nye ideer og forslag, siger Kim, der er ”mere end tilfreds” med sin ansættelse på Heta.
Kim er teknisk rådgiver for kunder, sælgere og forhandlere. Samtidigt er han med i udviklingen af nye programmer og anden teknologi til træpilleovne, som bliver stadig mere populær på det danske og udenlandske markeder.
- Jeg har virkelig fået et godt og spændende job. Meget mere spændende end et job på et værksted, konstaterer han.

Egnen

Dorte fik også snart arbejde. Som special/støttepædagog på Ramme skole. I det hele taget er familien faldet godt til og har fået mange nye og gode venner, siden de for snart tre år siden flyttede til Lemvig Kommune.
Og meget vigtigt - børnene stortrives i Alt-i-et-Huset tæt ved deres hjem i Klinkby.
- Folk har taget godt imod os. Naboer og kolleger har været fantastiske. Vi kan ikke være mere heldige. Vi har det hele tæt på i dagligdagen. Arbejde, skole, indkøb, fritidsaktiviteter - og et godt sted at bo. Alle vores forventninger er indfriet. Vi har ikke fortrudt flytningen et sekund, slår Kim fast.